15. nädal

Csesc!

Esmaspäeva hommikul oli poola keel ja pärast seda Mathematics. Õnneks see kestis ainult kella 12ni, tegelesime eksami kordamisega. Eksam on järgmisel esmapspäeval. Peale tunde läksin ühikasse ja veetsin aega Emre, Nagi ja Flora'ga, sest nad lahkusid ühikast kell 14. Nende department läks kolmeks päevaks ühte väikesesse Poola linna, Kielce'sse konverentsile. Peale seda tegin uinaku, aga mitte kaua, sest pidin hakkama kirjutama esseed Leadership'i tunni jaoks. Aga enamus aja tegelesin muude asjadega, seega kirjutama hakkasin üsna hilja. Kuna alustasin hilja, siis kirjutasin esseed peaaegu terve öö, umbes 4:30 ajal läksin magama ja juba kell 7 pidin ärkama, sest tund hakkas kell 8.

Teisipäeva hommikul kell 8 oli kohe Leadership, kus alguses kordasime eelmise tunni õpitut ja siis esitlesime kõik oma essee teemasid. Peale seda oli Project Management ja siis Decision Making Process. Tunnid lõppesid kell 15. Läksin ühikasse, sõin ja tegin lühikese uinaku. Kell 17:30 panin kokku trenniriided ja hakkasin Zielonka poole minema saalihoki trenni. Jõudsin sinna ja küsisin riideruumi võtit ja siis mulle öeldi, et saalihokit ei toimu täna. Kirjutasin ja küsisin üle ja saingi teada, et trenni ei toimu. Rongi tagasi ka kohe ei läinud, seega hakkasin jala tagasi ühika poole kõndima. Aega võtab see üle tunni aga ega mul ühikas midagi muud paremat ka polnud teha, sest teised olid Kielce's. Jõudsin tagasi ühikasse aga ma ei tahtnud terve õhtu ühikas ka passida, niiet võtsin oma piknikuteki, viinamarjad ja raamatu ja läksin linna jõe äärde, samuti oli õhtu ilusaks läinud. Kui ilmad eelmine nädal olid vihmased siis nüüd vähemalt õhtud on ilusamad ja taevas pilvitu. Läksin jõe äärde, leidsin endale koha istumiseks ja veetsin seal umbes tunnike mõnusalt aega, siis läks juba jahedaks ja läksin tagasi Rembertow'i.


Õhtu Vistula jõe ääres

Kolmapäeva hommikul muidu toimuv poola keele tund jäi ära, sest teised olid ikka veel Kielce's. See tähendas, et kolmapäeval meil tunde üldse polnudki. Sain magada hommikul nii kaua kui tahtsin. Pärastlõunal läksin ühika taga olevasse metsa jalutama, sest ilm oli ilus. Korjasin samal ajal ka mõningaid lilli, et toas vaasi panna. Siis märkasin, et üks koer järgneb mulle, alguses ma ei pööranud sellele tähelepanu aga siis hakkasin vaatama, kas näen omanikku ka kusagil. Aga ei näinud kedagi ja koer ainult järgnes mulle. Siis sain aru, et ilmselt on ta kadunud. Koer oli väga sõbralik, tuli ligi ja tahtis minuga mängida. Õnneks oli tal kaelarihm, kus oli koera nimi, Shila, ja QR kood, et saada omaniku andmed. Kõndisin koeraga metsast välja Mokry Lug rongipeatuse lähedal olevasse parklasse ja helistasin omanikule. Ütlesin oma asukoha ja jäin omanikku ootama. Umbes 15 min pärast tuli koera omanik ja koer sai ilusti tagasi oma koju. Ise jalutasin tagasi ühikasse, sest teised saabusid varsti tagasi Kielce'st.
Korjasin metsas lilli ja leidsin koera

Neljapäeval meil samuti peale PE rohkem tunde ei olnud. Ootasin ära Nagi ja Flora, sest neil oli hommikul teised tunnid, ja läksime koos spordihalli PE tundi. Aga enne seda läksime spordihalli kõrval olevaase jäätisekohta jäätist sööma. Neil on iga kord erinevad maitsed ja kõik jäätised on homemade. Siis läksime jõusaali, ma kahjuks kaua joosta ei saanud, sest mu jalad ikka valutavad. Pärast tagasi ühikasse, pessu ja söök. Kell 20 ajal tuli Kuba ühikasse ja läksime linna piljardit mängima, Meiega liitus ka Emre ja hiljem Monika. Mängisime umbes kaks tundi ja siis läksime Lime'dega Beer Heaven'isse, sest Flora, Szidi ja Nagi olid ka linna tulnud ja saime seal kokku. Hiljem liitusid meiega ka teised. Väga tore oli see, et lõpuks olime me kõik koos. Peale paari õlu läksime tagasi ühikasse, oli juba hilja.
Alati uued maitsed


Reede hommikul oli meil poola keele tund pikemalt, tervelt neli tundi järjest. Kordasime kõik õpitu üle, sest järgmisel esmaspäeval on poola keele eksam. Tunni lõpus oli õpetajal ette valmistatud Kahoot, mis oli päris pikk, 48 küsimust. Ilmselt mu poola keele teadmised nii halvad ei olegi, sest sain esimese koha. Ning siis oli aeg pitsat tellida. Meil oli õpetajaga varem kokkulepe tehtud, et viimase tunni ajal teeb ta meile pitsa välja, juhul kui me tellime selle ainult poola keeles. Robert võttis selle ülesande enda kanda ja tunni lõppus sõime koos pitsat. Pärast poola keele tundi läksime tagasi ühikasse. Ilm oli soe ja päikseline, panin oma asjad ainult tuppa ära, võtsin tee ja raamatu ja läksin ühika ette pingile istuma ja päikest nautima. Vahepeal tuli käis keegi mul õues seltsis ja lõpuks kui mul kõht tühjaks läks, oli kell juba 17 läbi. Ma olin 5 tundi järjest lihtsalt õues pingil istunud, aga ilm oli tõesti-tõesti hea. Siis sõin ja leppisime Nagi'ga kokku, et kell 19 läheme jõusaali, olime seal kella 20:30ni. Kõik olid juba kell 21 valmis linna minema, alguses baari ja siis klubisse, aga ma ootasin ära Kuba, sest meil oli kokku lepitud, et peale tema trenni umbes 22 ajal tuleb ta ühikasse ja võib-olla tuleb meiega linna. Ma täna nende trenni Zielonka'sse ei läinud, sest neil tulid võistlused laupäeval ja nad pigem rääkisid läbi taktikat, seega mul polnud mõtet minna. Emre ja Nagi jäid minuga ühikasse ja teised kõik lahkusid. Umbes 23 ajal läksime ka me linna, Kuba ei tulnud, sest ta pidi turniiri jaoks välja puhkama. Saime teistega kokku ühes kokteilibaaris Nowy Swiad tänaval, ma midagi seal ei tellinud, sest hinnad olid väga kallid. Olime seal kella 1ni ja siis läksime edasi klubisse. Ootasime klubi ukse taga järjekorras tükk aega, kui otsustati hoopis teise klubisse minna, sest esimeses oli pilet liiga kallis. Lõpuks oli kell juba 2 ja ma otsustasin ära koju minna. Tund aega ööbussiga ja kell 3 olime ühikas tagasi. Und mul kohe miskipärast ei tulnudki ja lõpuks jäin magama 4:30 ajal.
Esimene koht Kahood'is

Kokkulepitud pitsa


Varssavi kesklinn öösel

Laupäeva hommikul ärkasin juba 7, et 8 bussile minna, et 9 Zielonka's olla. Laupäeval toimus seal saalihoki turniir. Osales kuus tiimi, kellest neli mängisid ka Super Final'is. Lisaks mängis seal Kuba venna tiim Zielonka Bankowka, nad tulid just tagasi Kanadast U19 World Championship'ilt. Olin seal terve päeva, sest turniir kestis 9st hommikul kuni kella 20ni. Esikoha sai Kuba tiim Muks Zielonka (Super Final'is said nad kolmanda koha) ja tiim Nowy Targ, kes sai Super Final'is esikoha, sai nüüd viienda. Zielonka Bankowka sai neljanda koha, aga nende mängud olid kindlalt kõige põnevamad ja kõige ilusamate väravatega. Pärast läksin rongile ja olin tagasi ühikas veidi enne kella 22te. Olin väga väsinud, sest eelmine öö sain ainult 2,5 tundi und ja jäin kohe magama.


Puchar Polski saalihoki turniir Zielonka's

Pühapäeval ärkasin päris hilja, alles 13 ajal. Sõin hommikusööki ja siis hakkasin õppima eksamiteks. Õppisin kuni kella 16ni ja siis tegime Nagi'ga õppimisest pausi, läksime jalutasime veidi ringi ja sõime jäätist. Siis tuli jätkata õppimisega. Pühapäeva õhtul muud peale õppimise ei teinudki. Ainult mis vahepeal juhtus oli see, et tuletõrje alarm läks tööle, sest keegi kõrvetas midagi köögis süüa tehes. Mõne aja pärast pandi alarm kinni ja saime edasi õppida.

Järgmise korrani! Ainult veel järgmine nädal jäänud. Neli eksamit kahe päeva jooksul ja siis on kooliga läbi.

Comments

Popular posts from this blog

2. nädal

12. nädal: Vaheaja viimane nädal

14. nädal