16. nädal: Viimane nädal ja Goodbye's

Ongi käes viimane Erasmuse nädal.

Esmaspäev algas poola keele tunniga, kus meil toimus eksam. Kõik õppisid enne seda väga kõvasti aga eksam oli nii-nii lihtne, isegi liiga lihtne. Mul oli ainult üks viga. Kohe peale seda toimus Mathematics eksam. See polnud ka keeruline ja sain samuti hindeks 5'e. Pärast tunde õppisin veidi järgmisteks eksamiteks. Vajasime õppimisest pausi ja jalutasime Nagi ja Szidi'ga PKP Rembertow'i ja ostsime maasikaid. Samuti, lõunast alates polnud ehituse tõttu terves ühikas vett ja keegi ei teadnud, millal see tagasi tuleb. Me ei saanud mitu tundi süüa teha, teed juua ja vetsus käia. Lõpuks tuli see tagasi peale kella 18'te.

Teisipäeva hommikul sain kauem magada, sest eksam algas alles kell 13. Esimene eksam oli Decision Making Process. Eksam oli valikvastustega ja suhteliselt lihtne. Peale seda oli tund aega järgmise eksamini. Kell 15 hakkas Leadership'i eksam. See oli kõikidest eksamitest kõige keerulisem aga õnneks sain läbitud. Õhtupoole läksime Emre'ga viimast korda piljardit mängima. Pärast saime teistega kokku Beer Heaven'is. Ma liiga kauaks ei jäänud, sest Nagi tahtis koju minna ja ma läksin ka, et ta ei peaks üksi minema.
Vistula veetase oli paar päeva ohtlikult kõrge, jõeäärsed trepid olid täiesti vee all


Kolmapäeva hommikul läksime viimast korda poola keele tundi. Saime teada oma eksamitulemused ja võtsime semestri kokku. siis läksime Emre'ga linna, sest me ei tahtnud viimaseid päevi ainult ühikas istuda. Läksime ainult kahekesi, sest me ei leidnud Nagi ja Flora't kusagilt. Läksime kõigepealt Powisle'sse ja sõime Belgia friikaid. Siis jalutasime vanalinna, sest Emre tahtis osta suveniire. Siis pidime hakkama tagasi ühikasse minema, sest me lubasime Kuba'ga õhtul kokku saada. Läksime koos linna ramen'it sööma. Keegi teine kaasa ei tulnud, sest kõik keda kutsusime ütlesid, et neile ei meeldi ramen.Tagsi ühikasse jõudes veetsime niisama kõikidega koos aega. Szidi ja Bernd alustasid köögis peo ja see kestis kuni kella 4ni hommikul.
Varssavi vanalinn


Ramen'it söömas

Neljapäeva hommikul oli Security Science department'il veel üks eksam, meil oli vaba. Sättisin ennast valmis ja kell 13 kogunesime kõik Tradition Chamber'is ametlikuks semestri lõpetamiseks ja sertifikaatide üleandmiseks. Peale seda vahetasime riided ja läksime kooli poolt korraldatud BBQ'le. Sõime kõhud täis ja laulsime karaoket. Siis oli aeg esimesteks hüvastijättudeks, kaks leedukat lahkusid. Pärastpoole liitusin Christoph'i, Bernd'i, Flora ja Nagi'ga kadetikasiino rõdul, kus jõime kella 20ni õlut. Siis käisime poes, et õhtuks veini osta. Neljapäeva õhtul tegime ühiselamus veel viimase suure peo, enne kui kõik ära lähevad. Ma läksin magama umbes kella 4 ajal. Leppisime enne veel kokku, et läheme hommikul kõik koos hommikust sööma, ehk ärkame varakult ja lahkume ühikast juba 8 ajal.

Pidulik semestri lõpetamine


Hiljem BBQ 
Viimane pidu koos ühikas

Vaatamata vähestele unetundidele suutsin ennast hommikul kell 8 üles ajada. Läksin vaatama, kas teised ka üleval on ja ennast valmis panevad, aga kõik ikka magasid. Aga kuna see oli meie viimane hommik koos, siis käisin kõikide tubades ja ajasin nad ülesse. Kell 9 lahkusime ühikast ja kell 10.30 olime linnas Aioli restoranis. Sel on selline pakkumine hommikuti, et kui tellid kohvi ja hommikusöögi, siis maksad ainult kohvi eest ja hommikusöök on 1 PLN. Rahvast oli seal palju ja pidime laua saamiseks järjekorras seisma. Edasi läksime Palace of Culture'sse, sest taheti veel suveniire osta. Käisime veel korra Zlote Terasy's j siis rongiga tagasi Rembertow'i. Emre'l oli aega umbes kaks tundi enne, kui ta ühikast ära pidi minema ja ta polnud veel pakkimisega alustanud. Kella 16 ajal olime kõik koos, meenutasime toredaid hetki ja siis ütlesime Emre'le head aega. Siis pidi Nagi minema Auchan'isse ja kuna ta ka sel päeval lahkus, siis läksin temaga kaasa. Aga enne käisime veel jäätist söömas. Tagasi ühikasse jõudes veetsime aega Nagi'ga tema toas. Kella 19 ajal oli aeg ära saata ja järgmised goodbye'd öelda Kaya'le. Nagi lahkus kell 4 öösel, olime selle ajani kõik üleval, et ta ära saata. Peale Nagi ärasaatmist sain lõpuks magama. Oli väga pikk ja väsitav päev, täis väga palju hüvastijätte.

Hommikusöök Aioli's


Palace of Culture

Hüvastijätud

Laupäeval kell 12 lahkusid austrialased. Äraksin ülesse selleks ajaks ja peale hüvastijättu läksin magama tagasi. Kell 14 tuli Simone minu tuppa ja ütles, et 10 min pärast lähevad nad linna. Aga ma veel magasin, seega liitusin nendega hiljem. Ärkasin uuesti alles kell 17, panin siis ennast riidesse ja läksin järgmise rongiga linna, et teistega kokku saada. Olime Pawilony'is ühes baaris. Õhtul ühikas vaatasime veel enne magama minekut ühe filmi. Alles olime jäänud ainult kuuekesi; itaallased, ungarlased, üks türklane ja mina.
Nowy Swiad

Pühapäeval läksime kella 15 ajal jälle linna, sest me ei taha ühikas üldse hetkel olla, liiga vaikne on kui kõik on ära läinud. Läksime kõigepealt Zlote Terasy'sse ja siis jalutasime Nowy Swiad'ile. Läksime jälle samasse baari. Hiljem kui kõhud tühjaks läksid võtsime Belgia friikaid ja kõndisime Vistula jõe äärde. Seal oli nii mõnus olla. Ilm oli super ja inimesi oli jõe ääres väga palju. Nii tore oli vaadata, kuidas inimesed istusid murul ja nautisid ilma. Istusime ka murule maha ja veetsime koos aega kuni päike loojus ja pimedaks läks. Siis rongiga Rembertow'i ja jalutasime ühikasse. Õhtul vaatasime jälle filmi ja magama läksin alles kell 5 hommikul.


Inimesi oli väga palju jõe ääres







Järgmisena lahkuvad teisipäeval itaallased, kolmapäeval Szidi, neljapäeval Doga ja laupäeval mina ja Flora ja siis ongi kõik selle semestri erasmuslased kodus tagasi.

Erasmuse lõpudokumentide kättesaamisega läks väga palju aega, lõpuks saadeti hinded ja lõpudokumendid alles kuu aega hiljem.

Comments

Popular posts from this blog

2. nädal

12. nädal: Vaheaja viimane nädal

14. nädal