2. nädal

Dzien dobry!

Väravad War Studies University alale

See nädal algas õppetö,  esmaspäeva hommikul kell 8 poola keele tunniga. Õnneks asub maja 94, kus poola keele tunnid toimuvad, kohe meie ühiselamu kõrval, seega tundi minek võtab umbes ainult 3 minutit ja saab veidi kauem magada hommikuti. Esimeses tunnis õppisime poola tähestikku ja kuidas öelda tere ja oma nime. Tunni lõpuks oli keel päris sõlmes, kuna poola keel kujutab endast kombinatsiooni s, š, z ja väga paljudest muudest susisevatest häälikutest. Pärast poola keelt läksime koos raamatukokku, et laenutada poola keele õpikud ja pärast seda läksime kõik tagasi ühiselamusse ja ma tegin uinaku. Pärast uinakut läksime Polina ja Szidi'ga jõusaali üle vaatama ja läbi katsetama. Masinad on seal vanemad, kuid mitte kõige hullemas seisukorras. Tegime koos ka väga palju kükke, mille tulemusel järgmised kaks päeva ei olnud trepid kohe üldse sõbrad.

Building 94, kus toimub poola keele tund.

Teisipäeval minu õppekava järgi, milleks on Organisational Management, tunde ei toimunud, aga ma võtsin lisaks aine Security Sciences moodulist, mille nimetus on Terrorism and Violent Extremism. Tund oli väga huvitav ja õppejõud väga hea. Esimene tund rääkisime veidi terrorismi ajaloost.

Kooli raamatukogu

Kolmapäeva hommik algas jällegi poola keele tunniga, kus seekord õppisime kuidas kolmel erineval viisil oma nime poola keeles öelda. Pärastlõunal käisime jälle koos jõusaalis, kus seekord ma tegin ainult kardiotrenni spinningurattal. Õhtul oli mõndade inimestega koosviibimine ühiselamu common room'is, kus on paar diivanit ja pinksilaud. Neljapäeval tunde minult ei toimunud, seega magasin hommikul rahulikult nii kaua kui tahtsin. Otsustasin ette võtta suurema shoppingu toidupoodi, mis jällegi kokku võttis aega umbes 3 tundi, kuna bussidega minek võtab ligi tund aega ühes suunas.

ilmast nii palju, et nädala alguses oli siin soe ja tekkis juba kevade tunne, aga teisipäeval ja kolmapäeval hakkas vihma sadama ja oh üllatust kui reede hommikul jällegi poola keele tund läksime, oli lumi maas ja läks väga külmaks. Tunnis õppisime numbrid 1-10 ja küidas vastata küsimusele "Kuidas läheb?". Peale poola keele tundi oli tund aega järgmise tunnni, milleks oli Physical Education. Läksime koos spordihoonesse, kus õpetaja meile põhilise inf andis ja kohaloleku kontrolli tegi. Eeldasin, et tund saab olema nagu keskkooli kehaline kasvatus, et õpetaja ütleb, mis tegema peab ja me teeme. Aga õpetaja hoopis ütles, et kõik saavad ise valida, mis nad teha tahavad ja meie kasutada on jõusaal raskustega, fitness-saal ja suur võimla, kus pallimänge mängida. Minul oli kaasas mu hokikepp, seega ma otsustasin terve tunni saalihokit harjutada. Pärast õpetaja ütles, et neil on kaa mõned hokikepid olemas, ehk kui leian veel inimesi, kes tahaksid saalihokit mängida, siis järgmine tund võime seda teha. Pärast PE tundi läksin kahe itaaliase ja ühe leedukaga bistroosse sööma, mis asus spordihalli kõrval, umbes 400 m kaugusel. Valik seal väga suur ei olnud aga hind oli see-eest odav.

Laupäeval läksime toakaaslase Polinaga Varssavi vanalinna jalutama ja pärast seda Vintage, Book and Vinyl Festile, mis toimus kohas nimega Hala Gwardii. Seal leidus väga palju toredaid vintage riideid, kuid hinnad olid ka natuke kallimad. Koht ise oli väga laheja hipsterlik. Seal oli väga palju erinevaid söögikohtasid, pop-up poode ja toiduturg erinevate lettidega. Õhtul tahtsid mõned minna kesklinna peole, aga kuna enamus on hetkel haiged, läksime me ainult kuuekesi. Enne klubisse minekut võtsime ühes kohas kaks shotti ja läksime baari "Beer Heaven" ja võtsime ühed õlud. "Beer Heaven" on tõesti oma nime vääriline, sest koht pakub 80 erinevat õlut ja teenindajad aitavad sulle leida kõige meeldivama maitsega õlu. Edasi otsustasime minna klubisse. Paljude klubidega siin on nii, et tuleb väljas järjekorras seista ning sul peab olema riietus vastavalt dresscode'le. Ootasime oma korra järjekorras ära ning uksel kontrolliti meie riietust ja öeldi, et meid ei lasta sisse :/. Olime väga üllatunud kuna kõikidel poistel oli seljas triiksärk. Lahkusime sealt, et minna teise klubisse, aga ma otsustasin võtta takso ja tulla tagasi ühiselamusse.

Varssavi vanalinn

Vintage, Book & Vinyl Fair



Selleks korraks kõik ja uus postitus juba järgmisel nädalal.

Comments

Popular posts from this blog

12. nädal: Vaheaja viimane nädal

14. nädal